Magyarország

2010.09.15. 20:20

Majdnem 500 javaslat érkezett az Új Széchenyi Terv vitairatához

<p>Eddig csaknem 500 szakmai javaslat érkezett az Új Széchenyi Terv vitairatához, melyet Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter indított társadalmi vitára július 28-án - írja a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös szerdai közleménye. A szaktárcák még a következő napokban is várják a javaslatokat.</p>

A szeptember 15-éig beérkezett vélemények alapján elmondható, hogy a javaslattevők pozitívan fogadták az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott célokat, egyetértenek a kijelölt prioritásokkal - írja a közlemény. A javaslatok feldolgozását követően a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hamarosan elindítja az Új Széchenyi Tervvel foglalkozó internetes portált, amely tartalmazni fogja mind a javaslatokat, mind pedig a konzultációkkal és pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókat.

A kormány hét nagy, nyilvános szakmai konzultációt szervez a helyettes államtitkárok vezetésével. Az első ilyen konzultáció szeptember 24-én lesz, de emellett számos szakmai műhelybeszélgetést és regionális konzultációt is tartanak majd. Ezek célja az Új Széchenyi Terv konkrét fejlesztéspolitikai irányai mellett az új pályázati rendszerrel szembeni elvárások megismerése, hogy a jövőben a pályázók igényeinek megfelelő, átlátható és egyszerű pályázati rendszer szolgálja a hazai és uniós források elosztását, ezzel is gyorsítva a pályázatok elbírálását és a támogatások kifizetését - derül ki a közleményből.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik