Magyarország

2010.09.30. 15:44

Kubatov-hangfelvétel - A Jobbik feljelentést tesz, az MSZP az ombudsmanhoz fordul

<p>A Jobbik feljelentést tesz, az MSZP pedig az adatvédelmi ombudsmanhoz fordul a csütörtökön kiszivárgott Kubatov-felvétel után. Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a nyilvánosságra került felvételen arról beszél, hogy a szórólapok és a plakátok helyett hatékonyabb az "adatbázisrendszerű" módszer.</p>

Török Zsolt, az MSZP szóvivője azt mondta, hogy a hangfelvételen Kubatov Gábor hangja hallható, a Fidesz vezető politikusa arról beszél, hogy törvénytelenséget követnek el. A szocialista politikus megfogalmazása szerint Kubatov Gábor hangján beismerő vallomás hallható arról, hogy a Fidesz minden törvényt képes megsérteni, az embereket listázza és az 50-es éveket idéző módszerrel próbálnak nyilvántartani embereket. Az MSZP ezért felszólítja a Fideszt, hogy fejezzék be törvénysértő, demokráciához nem méltó tevékenységüket. Török Zsolt azt mondta, hogy - ahogyan a tavasszal kiszivárgott felvétel után, most is - az adatvédelmi ombudsmanhoz fordulnak.

A Jobbik a történtek után feljelentést tesz különleges személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt. Novák Előd, a Jobbik alelnöke közleményben azt közölte, hogy a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak a kuruc.info hírportálon csütörtökön nyilvánosságra került beszéde újabb terhelő vallomás a Fideszre, és különösen Zombory Miklós ferencvárosi képviselőre.

A kuruc.info hírportálra csütörtökön került fel ismét egy hangfelvétel, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója felesleges választási eszköznek tartja a szórólapokat és a plakátokat, szerinte hatékonyabb az "adatbázisrendszerű" módszer. A felvétel szerint Kubatov egy olyan ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő példáján mutatja be, hogyan lehet választásra ösztönözni a szimpatizánsokat, akinek "minden házhoz van kulcsa", és a "szekrény mögött tartja" azt a füzetet, amelyben a kerület szimpatizánsainak adatait tárolja.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!