Magyarország

2010.09.16. 15:10

Kiállítás nyílt Bacsó Péter emlékére

<p>Bacsó Péter Emlékkiállítás nyílt csütörtökön Budapesten, a Duna Plazában. A Kossuth-díjas filmrendező személyes tárgyait, munkásságát, illetve a róla készült fotókat mutatja be a tárlat- tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

Bacsó Péter a XX. század második felének egyik legjelentősebb hazai filmes alkotója. Csütörtökön kiállítás nyílt az emlékére a Duna Plazában. A tárlat a rendező személyes tárgyait, munkásságát és a róla készült fotókat mutatja be. A bevásárlóközpont földszinti folyosóján többek közt látható Erika írógépe, egy piros esernyő a Majdnem szűz című filmből, egy fehér zászló Kállai Ferenc arcképével a Megint Tanú című moziból, és a Filmművészet Mestere szék a nevével. Olyan iratokat, dokumentumokat rejtenek a vitrinek, mint a fiatalkori versei, a rendezői forgatókönyvek jegyzetekkel tele, a bizonyítványai és a Mafilmes belépőkártyája. A tárlatot gazdagítja negyvenkét filmes kép, továbbá tizenöt filmplakát.

"Köszönöm a lehetőséget, hogy a férjemet, mint embert is megismerheti a nagyközönség"- mondta a megnyitón Hudák Ilona. Hozzátette, hogy külön öröm számára, hogy férje sokoldalú tehetségét alkalma nyílik megmutatni: az ifjúkori verseit, a dalszövegeit, kitartó munkáját a Mafilmnél és a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.

A tárlat szeptember 26-ig látható, ingyen lehet megnézni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!