Magyarország

2010.09.16. 16:10

Újraindulhatnak az orvosi szakrendelések a dunaújvárosi élményfürdőben

<p>Hamarosan újraindulhatnak a szakrendelések a dunaújvárosi élményfürdőben, mert megállapodott az önkormányzat és a fürdő tulajdonosa csütörtökön. Legkésőbb pénteken visszakapcsolják az áramot a fürdőben.</p>

Ekkor megkezdődhet a komplexum beüzemelése, amely a szükséges ÁNTSZ engedéllyel együtt már csak egy hetet vesz igénybe.

Megállapodás született a dunaújvárosi élményfürdő ügyében a város és a tulajdonos CIB Csoport között a közgyűlés zárt ülésén. Eszerint az élményfürdőre vonatkozó lízingszerződés megszűnik. Jelenleg a város tulajdonában lévő területet, amin a fürdő épült a CIB megvásárolja 329 millió forintért, így az ingatlan és a felépítmény is a bank tulajdonába kerül. A város határozatlan ideig bérli az épületet havi 20 millió forint + ÁFA megfizetésével, ezen felül fizeti még az üzemeltetés és a rezsi költségeket. Az önkormányzat két évig dönthet arról, hogy egy új konstrukcióban, kedvezőbb feltételekkel megvásárolhatja- e az élményfürdőt- tudta meg a Független Hírügynökség Fábos Zsolttól, az önkormányzat szóvivőjétől.

A fürdőt lízingszerződésben a CIB Bankkal építette meg az önkormányzat, a szerződés végösszegét azonban túl soknak tartotta. A fürdő megnyílt, az önkormányzat cége alvállalkozóval üzemeltette, a közüzemi díjakat és a lízing-díjat azonban nem fizette. A CIB ezért augusztus 27-én kikapcsoltatta a fürdőben a villanyt.

Július elején költöztettek nyolc szakrendelést az új élményfürdőbe, szeptember elején közülük többet a kórházba vittek át, azok a kezelések azonban, amelyekhez víz kell, több hete szünetelnek.

Ezek is érdekelhetik