Magyarország

2010.09.07. 15:05

Csepeli kettős gyilkosság - előzetesben maradnak a gyanúsítottak

<p>Két hónappal meghosszabbította a bíróság a csepeli kettős gyilkosság néven ismertté vált ügy gyanúsítottainak - a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt gazdasági igazgatóhelyettesének és a pedellusnak - az előzetes letartóztatását.</p>

Az ügyben a nyomozás már véget ért, az iratok az ügyészségen vannak. Deme Gábor egykori igazgatóhelyettest a gyilkossági ügyben bűnsegédként gyanúsítják. Az előzetesének mostani meghosszabbításánál azonban az indoklásban a bírónő azt mondta, hogy a bizonyítékok alapján Deme tettei valószínűleg enyhébb megítélés alá fognak esni.

Ruttner György, Deme Gábor ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfele előzetes letartóztatását két hónappal ismét meghosszabbította a bíróság, kedden. A végzést azonban megfellebbezték, mert már vége a nyomozásnak, így nem áll fenn annak lehetősége, hogy Deme Gábor megpróbálja megnehezíteni a nyomozást. Ügyfelét bűnsegédként gyanúsítják, de az ügyvéd szerint ehhez tudnia kellett volna, mire készül az iskola igazgatóját és egyik tanárát lelövő másik gyanúsított. Az ügyvéd szerint inkább az enyhébb, bűnpártolás miatti vádemelés lehetőségét kell vizsgálni. Bűnpártolás lehet, hogy Deme segített bizonyítékokat eltüntetni, de meg kell vizsgálni azt is, hogy ezt a másik férfi fenyegetései miatt tette-e. Ebben az esetben ugyanis nem büntethető.

Álláspontját látszik erősíteni az is, hogy az előzetes letartóztatás keddi meghosszabbításának indoklásakor a bírónő azt mondta, hogy a bizonyítékok alapján Deme esetében elképzelhető enyhébb súlyú megítélés - közölte Ruttner György.

Mint ismert, a kettős gyilkosság 2009. január 7-én este történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában. Korábban felfüggesztették igazgató helyettesi megbízásából Deme Gábort, míg a biztonsági feladatokat is ellátó pedellus egy ideje nem járt be dolgozni, betegségére hivatkozott. Elszámolási céllal az esti órákra Deme Gábor találkozót beszélt meg az iskola vezetőjével. Az igazgatót egy másik kollégája elkísérte a megbeszélésére, Deméhez pedig a kapuban csatlakozott a pedellus. A lövések az irodában dördültek el, az eseményekről az egyik áldozat zsebében lévő diktafon hangfelvételt készített. 2009 végén Deme Gábort - az iskola egyik munkatársnőjével együtt - gazdasági bűncselekménnyel is meggyanúsították, az iskola gazdálkodási ügyeivel kapcsolatban. Ebben az ügyben nyár végén szintén lezárult a nyomozás.

Az ügy kapcsán egyébként a Budapesti Nyomozó Ügyészség is nyomozást rendelt el március végén, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettének gyanúja miatt. A cél, hogy kiderüljön, terheli-e felelősség az ügy kapcsán az akkori csepeli rendőrkapitányt. A rendőrség korábbi közlése szerint bizonyíték van arra, hogy a néhai igazgató járt a Csepeli Rendőrkapitányságon, feltehetően azért, hogy az iskola gazdasági ügyei miatt feljelentést tegyen Deme ellen.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!