Magyarország

2010.09.28. 18:14

A saját iskolája címét sem tudta a robbantással fenyegetőző diáklány

<p>Két újpesti iskolába is bombariadót jelentett be a tűzoltóság ügyeletén keresztül egy diáklány kedden reggel. Azért kettőbe, mert először véletlenül egy másik iskola címét adta meg, nem azt, ahol ő is tanul.</p>

Az első órán azonban látta, hogy zavartalanul folyik a tanítás, ezért saját mobiltelefonján hívta fel újra a tűzoltókat, hogy pontosítsa a címet. A rendőrök rövid idő alatt elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden reggel fél nyolckor érkezett a tűzoltóság ügyeletére egy telefonhívás, hogy egy újpesti gimnáziumban bomba fog robbanni. Az épületet kiürítették, a tűzszerészek nem találtak robbanóanyagot.

Reggel kilenc óra előtt nem sokkal újabb hívás érkezett és szintén bombafenyegetés hangzott el, de már egy másik újpesti oktatási intézménnyel kapcsolatban. A tűzszerészek átnézték azt is, de ott sem volt bomba.

Közben az újpesti rendőrök elkezdték az ismeretlen telefonáló felkutatását és rövid idő alatt el is jutottak a másodikként megfenyegetett intézmény 14 éves tanulójához. A diáklány bevallotta, hogy ő volt a fenyegető. Elmondta, hogy az első, telefonfülkéből kezdeményezett hívásában tévesen jelölte meg az intézményt. Az első tanóra után, látva, hogy iskolájában nem történt intézkedés, már saját telefonjáról pontosította az iskola címét. Közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indult ellene eljárás, szabadlábon védekezhet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!