Magyarország

2010.09.29. 15:44

A kormány megállapodna a perelő kórházakkal

<p>Több mint 3 milliárd forintot ajánlana a kormány peren kívüli megállapodásként annak a négy kórháznak, amelyek még a 2006-os ágyszámcsökkentés miatt fordultak bírósághoz - jelentette be a szerdai kormányülés után Nagy Anna kormányszóvivő.</p>

Az intézmények korábban 9 milliárd forintos kárigényt nyújtottak be.

A korábbi egészségügyi kormányzat még 2006-ban döntött az intézmények kapacitásának csökkentése mellett, emiatt négy kórház összesen csaknem 9 milliárd forintos kárigényt nyújtott be. Az ügy jelenleg is zajlik a Fővárosi Bíróságon.

Nagy Anna kormányszóvivő a szerdai kormányülés után elmondta, hogy a kabinet úgy döntött: peren kívül szeretnének megegyezni az intézményekkel, illetve az azokat fenntartó önkormányzatokkal. Eszerint három kórház - a Békés megyei, a Hajdú-Bihar megyei és a hódmezővásárhelyi - egyenként 800 millió forintot, míg a keszthelyi 650 millió forintot kapna. A teljes felajánlás tehát meghaladja a 3 milliárd forintot.

Nagy Anna hangsúlyozta, hogy a kormány szerint az egészségügyben korábban okozott károkat el kell ismerni és kárpótolni kell.
- Független Híürgynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!