Magyarország

2010.08.24. 13:06

Választási etikai kódexet készített az MSZP

<p>Az MSZP valamennyi parlamenti párttal és jelölő szervezettel aláíratná az őszi önkormányzati választásokra készített etikai kódexet - mondta keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt kampányfőnöke.</p>

Szanyi Tibor csütörtökre hívta meg a szervezetek képviselőit. A szocialisták célja elsősorban elkerülni egymás jelöltjeinek lejáratását, valamint megakadályozni a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatos visszaéléseket.

A szocialisták remélik, hogy eddigi információikkal ellentétben a Fidesz környezetéből nem indul lejárató kampány jelöltjeik ellen - mondta kedden Szanyi Tibor. Az MSZP kampányfőnöke arra kérte a választókat, hogy ne higgyenek a megtévesztő információknak. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy a szocialisták a jövőben nem kommentálnak sajtóhírekben megjelent állításokat, csak akkor, ha az ügyben hatósági eljárás is indult.

Az MSZP csütörtökre meghívta az őszi önkormányzati választásokon jelölteke állító pártok és szervezetek képviselőit. A szocialisták egy 13 pontból álló etikai kódexet dolgoztak ki, amelyet alá szeretnének íratni a kampányban részt vevő szervezetekkel. A kódexhez várják a pártok képviselőinek kiegészítő javaslatait is.

A kódex egyebek mellett a választásokon való részvételre buzdítja a szavazókat. A dokumentum aláírói vállalják, hogy nem folytatnak lejárató kampányt a másik jelölttel szemben és tiszteletben tartják a magánéletüket. A kódex arra is kötelezné a jelölő szervezeteket, hogy egymás kampányeseményeit nem zavarják meg. A dokumentum aláírói kötelezik magukat arra is, hogy tartózkodnak az ajánlószelvényekkel kapcsolatos visszaélésektől.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!