Magyarország

2010.08.05. 14:01

Nyugdíjasok pénzével árvízi helyreállítás Fejérben

<p>Nyugdíjasok kezdeményeztek gyűjtést az árvízkárosultaknak Fejér megyében. A megyei önkormányzat melléjük állt és támogatásával, valamint művészek segítségével csaknem 900 ezer forint gyűlt össze.</p>

A pénzt Bakonycsernye és Igar önkormányzata között osztják szét - jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke és a megyei nyugdíjas szervezetek elnökei.

A nyugdíjasok segítségével 470 ezer forint gyűlt össze, a pénzt idős emberek adták. Ez átlagban 500 forintot jelent, de volt, aki többet, volt, aki kevesebbet adott. Tolcsvay Béla és más művészek fellépésével Martonvásáron szerveztek július 9-én koncertet. Ennek a bevétele 413 ezer forint volt. Ezeket az összegeket osztják el az eső illetve az árvíz miatt leginkább sújtott két település között.

Fejér megyében a májusi esőzések során összesen 870 millió forint kár keletkezett, ebből Bakonycsernyét majdnem 170 milliós, Igart pedig 131 millió forintos kár érte. Bakonycsernyén a keletkezett kár nagyobb, mint a település éves költségvetése.

A megyei akció során 50 zsák ruha és cipő, háztartási gépek valamint egy platónyi bútor gyűlt még össze, amelyeket július 29-én eljuttattak Borsodba, Felsőzsolcára és Edelénybe - mondta Balogh Ibolya.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!