Magyarország

2010.08.19. 19:06

Újabb BKV buszok buktak meg az NKH ellenőrzésén

<p>Legalább öt buszt vont ki a forgalomból a BKV járatai közül csütörtökön délután a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

A Moszkva téren és a Móricz Zsigmond körtéren az augusztus elejihez hasonló ellenőrzést tartott a közlekedési hatóság, úgy tudni, most több busznak a rendszámát is levetették.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy információik szerint az NKH újabb ellenőrzéseket tartott csütörtökön délután a BKV buszai között. Legalább 5 buszt - javarészt midibuszokat - vontak ki a forgalomból műszaki okok miatt, a járművek egy részének a rendszámát is levetették.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az NKH augusztus elején is tartott célellenőrzéseket, a járműveket lakossági bejelentések alapján nézték át. Akkor rendszám szerint jelentették be a járműveket, az NKH pedig többféle súlyos műszaki hibát tárt fel 5 Ikarus 405-ös típusú busznál.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!