Magyarország

2010.08.23. 12:21

Újabb 50 térfigyelő kamerát kapott a XIII. kerület

<p>Újabb ötven térfigyelő kamerát kapott a XIII. kerületi Rendőrkapitányság hétfőn. Ezzel együtt már 134 darab videokamera segíti Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó városrészek felügyeletét a kriminológiai szempontból "érzékeny" pontokon. A fejlesztés 39 millió forintba került.</p>

Az új térfigyelőket hétfő délelőtt adta át Tóth József, a kerület polgármestere. A kamerákat már üzembe is helyezték, így mostantól állandó megfigyelés alatt lesz a Szent István körút Nyugati tér felé eső szakasza, a Gyöngyösi sétány, a Gyermek tér, az Országbíró utcai lakótelep, a Népfürdő utcai lakótelep, a Dagály Strandfürdő külső környezete, és a Ditrói Mór utca is. Arról, hogy hova kerüljenek a berendezések, a kerületi rendőrkapitányság vezetése döntött.

A most átadott félszáz korszerű, nagy felbontású színes képet adó táv-vezérelhető eszközzel együtt jelenleg 134 darab videokamera segíti Angyalföld, Újlipótváros és Vizafogó városrészek felügyeletét.

A térfelügyeleti rendszer egyébként 24 órán átműködik, az üzemeltetést végző operátor folyamatos kapcsolatban áll a XIII. kerületi Rendőrkapitányságának ügyeletével, a Fővárosi Közterület Felügyelet XIII. kerületi Alközpontjával, szükség esetén pedig a kerületi Tűzoltó parancsnokság ügyeletével, és a budapesti Mentőszolgálattal is. Sőt, ha bármi történik, saját kivonuló szolgálatuk is a helyszínre tud menni.

Az önkormányzat eddig több mint 100 millió forintot költött térfigyelő kamerákra, részben saját forrásból, részben pedig pályázati pénzekből. A mostani fejlesztés költsége csaknem 39 millió forint volt, és további 19 millió forintba kerülnek majd az újabb berendezések. Ezzel az önkormányzat azt a múlt évi ígéretét fogja teljesíteni, hogy a ciklus végére megduplázza a kamerák számát - mondta el a Független Hírügynökségnek Gellért Lajos, a kerületi önkormányzat sajtóreferense.

A lakosság örült az újonnan felszerelt kameráknak, és a számadatok is azt mutatják, hogy ezeknek az eszközöknek köszönhetően csökkent a közterületi bűncselekmények száma a kerületben. Az elmúlt egy évben ezer olyan eset volt, hogy a diszpécserközpont munkatársa értesítette a rendőrséget, tűzoltókat illetve a mentőket - tette hozzá a sajtóreferens.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!