Magyarország

2010.08.26. 12:01

Húszmillió gyűlt össze az árvízkárosultaknak augusztus 20-án

<p>Több mint 20 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak megsegítésére az augusztus 20-i ünnepségeken - közölte a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság.</p>

Az "Együtt az ország" szlogennel meghirdetett rendezvénysorozaton többféleképpen is lehetett felajánlásokat tenni: az erre a célra létrehozott telefonszám felhívásával vagy pedig a programok helyszínein gyertyák vásárlásával.

Az árvízkárosultak megsegítésére "Együtt az ország" szlogennel meghirdetett augusztus 20-i állami programokon az emberek számos módon tehettek felajánlásokat. Az ünnep előtt és alatt több televízió és rádió is sugározta az ismert előadóművészek közreműködésével készült "Összefogás dalát", illetve az ehhez kapcsolódó jótékonysági telefonszámot. A 1749-es számra mostanáig több mint 88 ezer hívás és SMS érkezett be, ennek köszönhetően több mint 17,7 millió forint támogatás gyűlt össze. Emellett a tűzijáték előtti gyertyagyújtásra a programok helyszínein lehetett gyertyákat vásárolni, ezekből további 925 ezer forint jött össze. Az ünnepi programok részét képező gasztró-sétány vendéglátói - a MAGOSZ, a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrászok és Iparosok Országos Ipartestülete - bevételeikből pedig több mint 1,5 millió forintot ajánlattok fel.

Az állami programsorozaton tehát több mint 20 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultaknak, a pénz a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével jut el a bajbajutottakhoz.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy a kormány - korábbi ígéretének megfelelően - idén rövidebb és takarékosabb tűzijátékot rendezett, az ezen megspórolt 150 millió forintot ugyancsak az árvíz által okozott károk helyreállítására fordítják.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!