Magyarország

2010.08.10. 14:41

Eltüntetik a veszélyes hulladékot Őriszentpéteren

<p>Összegyűjtik a jégeső okozta palatörmeléket Őriszentpéteren.</p>

A Vas megyei településen júliusban verte le a jég a házak tetejéről a veszélyes hulladéknak számító palát. A törmeléket a károsultaknak kell az önkormányzat által biztosított konténerekbe szállítani, ahonnan a hulladékmegsemmisítőbe kerül majd.

Eddig több mint 10 tonna pala gyűlt össze, és még legalább kétszer ennyi van hátra Őr Zoltán, a város polgármestere szerint. Az elszállítás és megsemmisítés költségeit a biztosítók fizetik, úgy, mint a háztetők javítását is. A felújítások jelenleg is zajlanak. A polgármester reméli, hogy két héten belül minden szétvert tetejű házra új tető kerül majd.

A városvezető szerint lassan helyreáll a rend Őriszentpéteren, ahol a vendéglátásra is hatással volt a vihar. A turisták közül többen a rossz időjárás miatt mondták le szállásaikat. A vihar miatt viszont az elmúlt hetekben a településen egyfajta katasztrófaturizmus is kialakult. Őr Zoltán szerint ez a legalkalmatlanabb időben történt, hiszen ekkor kezdődött a károk rendezése.

_független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!