Magyarország

2010.08.07. 10:26

A fővárosban győzni akar az MSZP

<p>Az MSZP társadalmi támogatottsági szintjének emelkedését és széles körű szövetségeket ígért Szanyi Tibor, a szocialisták kampányfőnöke az őszi önkormányzati választások kapcsán, a párt regionális felkészítőjén, szombaton.</p>

Szimbolikus célnak nevezte, hogy ne a Fidesz főpolgármester-jelöltje nyerjen a fővárosban és ne ők legyenek többségben. Azt kérte a jelöltektől: határozottan kérjék ki maguknak, ha valaki az MSZP-t vagy képviselőit szidalmazza, mert mint fogalmazott, becsületes emberek indulnak a választásokon.

Szanyi Tibor elmondta: bár tavasszal az MSZP "szépen alulmaradt", ezzel együtt a kapott 1 millió szavazat nem kevés, amit meg kell becsülni, ősszel pedig meg kell haladni. Hozzátette: a párt nincs padlón és növelni fogják a társadalmi támogatottság szintjét. Emellett fontosnak tartotta azt is, hogy az MSZP széles körű szövetségeket szeretne baloldali pártokkal és civil szervezetekkel, mint például Nagykanizsán. Mint mondta, ez helyi szinten működhet, a "nagypolitikában nem lesz látványos összeborulás".

A szocialista kampányfőnök szerint szimbolikus cél, hogy ne a Fidesz jelöltje legyen a főpolgármester és a párt ne szerezzen többséget Budapesten. Úgy fogalmazott: az önkormányzati választási törvény átalakítása röhejes, a kormány úgy szabta át egy központi adatbázis mentén, hogy nekik legyen a legjobb. A módosítás egyébként Szanyi Tibor szerint a kisebb pártokat sújtja leginkább, ezzel pedig a kormány a demokrácia összes színét kitagadja a palettáról, ami szerint nagy butaság, mert visszaüt.

A politikus kitért arra is, hogy mostanában divat a szocialistákat szidni. Hangsúlyozta: kikéri magának, hogy kommunistának, korruptnak állítják be a képviselőket. Mint mondta, a választáson becsületes emberek indulnak, akiknek ugyancsak nem szabad engedniük a szidalmazást. Hozzátette: vannak "slágerügyek" és előzetes letartóztatások, de ítélet a Zuschlag-ügyet leszámítva sehol sincs. Csak gyanú van, de a szóbeszédeken kívül kérdés, mi a vád - fogalmazott Szanyi Tibor.

A kampányfőnök azt is mondta: Magyarország furcsa eufóriában van, mert a Fidesz őrzi a bizalmat, ez ugyanakkor sok esetben hazugságon alapszik. Példaként említette, a forint bedőlését, és azt a javaslatot, miszerint a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnének. Elmondta, hogy ez szocialista javaslat volt, csak a válság elmosta. Szanyi Tibor kijelentette: nem a Fidesz hibáiból, hanem az MSZP példás eredményeinek felmutatásából kell minél több helyen nyerni.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!