Magyarország

2010.08.27. 14:16

9 milliós cigarettaszállítmány robogott a főúton

<p>A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai közúti ellenőrzést hajtottak végre a 36. számú főút Tiszavasvári–Polgár közötti szakaszán, amikor ellenőrizetek egy VW Golf és egy szorosan mögötte közlekedő Fiat Punto típusú személygépkocsit.</p>

Mindkét - Polgár irányába közlekedő - autót tunyogmatolcsi lakosok vezették.

Az ellenőrzés a két férfi szerencsétlenségére, sikerrel járt, ugyanis a személyautókban egyenként 7500 doboz Next és Viceroy márkájú ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát szállítottak. Az egyik sofőr helyszínen tett nyilatkozatában elismerte, hogy a szállítmányt 20.000. forint ellenértékért Miskolcra akarták célba juttatni.  

A mindösszesen 15.000. doboz, majd 9 millió forint értékű adózatlan dohányárut a debreceni pénzügyőr nyomozók lefoglalták, míg az autók jövedéki eljárás keretében kerültek lefoglalásra. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatják majd ki jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt, mely bűncselekmény elkövetőire akár 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is várhat.  

Bűnügyi híreink

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!