Magyarország

2010.07.27. 19:21

Több útlevél-igénylés, kevesebb ügyintéző

<p>Kétszer többen csináltatnak útlevelet ezekben a napokban, mint az év több időszakában.</p>

Sok önkormányzatnál viszont ilyenkor csökkentett létszámmal, vagy korlátozott nyitva tartással dolgoznak, mert az ügyintézők is szabadságon vannak. A központi okmányirodába küldik, akit nem tudnak fogadni, ott emiatt viszont tumultus van - hangzott el az RTL híradójában.

A központi okmányirodában akkora a tömeg, hogy előfordult, a hatig nyitva tartó irodában fél egykor már sorszámot sem adtak. Az átlagos várakozási idő 3 óra. A kerületeknél is csak sokára tudnak időpontot adni.

Pedig a nyár közepe az útlevéligénylésben is csúcsszezon. Pongrácz Tamás a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának fősztályvezetője azt mondta: a szokásos 1000-1200 napi útlevél igény most fölmegy 2000 útlevélre, tehát körülbelül a kétszeresére nő az ügyfélforgalom ebben az időben.

Az ügyintézők száma viszont csökken, ugyanis ők is kiveszik a szabadságot. Minden önkormányzat maga dönti el, hogy hogyan működik az okmányirodája. Sok helyen csökkentik a nyitva tartást és létszámot is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!