Magyarország

2010.07.13. 15:45

Tarlós Istvánnál járt Páva Zsolt, Pécs polgármestere

<p>Pécs - Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármester-jelöltjével találkozott Pécs polgármestere.</p>

Páva  Zsolt azokat a városvezetői tapasztalatokat osztotta meg Tarlós  Istvánnal, melyek példaértékűek lehetnek a fővárosban is. Tarlós István szerint Magyarország és Európa is Pécsre figyel most, részben az EKF sikere, részben pedig az elmúlt időszak pozitív változásai miatt.

Tarlós  István szerint Pécs mindig is különleges városnak számított Magyarországon, nem csak a pécsiek személyisége, hanem a város egyedülálló hangulata miatt is. Az elmúlt években azonban jó hírek helyett leginkább rosszak terjedtek el a városról, Pécs annak a politikának esett áldozatul, amelynek most sikerült véget vetni.

Számomra példaértékű, szinte hihetetlenül pozitív változások történtek Pécsett az elmúlt egy évben, mióta a pécsiek azt mondták, elég volt az addigi politkából és lezárták a Gyurcsány-korszakot. Páva  Zsolt személyében új polgármestert válaszottak, aki láthatóan jó gazdája a városnak és partnere minden pécsi polgárnak - mondta Tarlós István.

A főpolgármester-jelölt szerint azért is érdemes figyelni, mert ott sok olyan gyökeres gazdasági és strukturális változás történt az elmúlt időszakban, amelyeket most az új kormány országos szintre is kiterjeszt.

Az viágosan látszik, hogy Pécsett úgy "szabták át" a városi cégeket, intézményeket és közhivatalokat, hogy azok elsősorban az embereket szolgálják, gazdaságosabban és hatékonyabban működnek. A város visszavette és saját maga működteti a stratégiai fontosságú vízszolgáltatást, és Páva  Zsolt nagyon helyesen megszüntette a politikai állásokat, a haveri osztogatást és a mutyizást, a város vagyonának elherdálását - közölte Tarlós  István, aki szerint a fővárosban szintén ez a cél.

Páva  Zsolt azt mondta, örül annak, hogy Pécs megítélése egyre jobb itthon és Európában is, arra pedig külön büszke, hogy a várost sokan példának tekintik.

Mi Pécsett nem teszünk mást, mint meghallgatjuk a pécsi polgárokat és velük együtt, közösen hozzuk meg a döntéseket. Nekem polgármesterként az a célom, hogy a pécsiek egy jó hangulatú, rendezett, tiszta és biztonságos városban éljenek, ahol ők a legfontosabbak - mondta el Páva Zsolt.

Tarlós  István hozzátette, hamarosan szeretne Pécsre látogatni személyesen is, hogy saját szemével lássa azokat a változásokat, amelyekre joggal lehet büszke a baranyai  megyeszékhely.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!