Magyarország

2010.07.30. 12:36

Rendőrségi feljelentést tesznek a vakbélgyulladásban meghalt fiú ügyében

<p>Hétfőn rendőrségi feljelentést tesznek a vakbélgyulladásban meghalt fiatalember ügyében - közölte a Független Hírügynökséggel pénteken Ábrahám László, a 20 évesen elhunyt fiatalember édesapjának jogi képviselője.</p>

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt tesznek feljelentést.

Az ügyben hatósági boncolást már nem tudnak végezni, mivel a fiatalembert már elhamvasztották. Ábrahám László szerint azonban, ha a kórházban végzett boncolás során megfelelően eltároltak szövetmintákat, akkor minden további nélkül lefolytatható az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat.

A PTE Klinikai Központja belső vizsgálatot indított az ügyben, az eredmény jövő hétre várható.

A 20 éves fiatalember múlt vasárnap lett rosszul: fájt a hasa, hányt, hasmenése volt. Másnap bevitték a pécsi 400 ágyas klinikára. Ott megvizsgálták, infúziót kapott, vért vettek tőle és ultrahangos vizsgálatot is végeztek. Gyomorfertőzésre gyanakodtak. A fiút hazaküldték azzal, hogy leleteivel másnap jelentkezzen háziorvosánál. Az édesapa szerint fiát olyan orvos vizsgálta meg, akinek nincs szakorvosi papírja. Az az orvos pedig, aki megírta a leleteket, nem is látta a fiát. A PTE Klinikai Központ klinikai főigazgatója, Prof. Dr. Kollár Lajos a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta: valóban rezidens is vizsgálta a fiatalembert, de a dokumentáció alapján a leleteket szakorvos állította ki.

A fiatalember, miután hazaküldték, jobban lett, ezért nem ment el háziorvosához, csütörtökre azonban rosszabbodott az állapota. Újra kórházba vitték, és megállapították, hogy kilyukadt a vakbele. Megműtötték, de addigra úgynevezett szepszis lépett fel nála, és a szövődményekbe szombat délben belehalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!