Magyarország

2010.07.15. 19:06

Áramszünet hőségriadóban

<p>Naponta 1000-2000 fogyasztó marad áram nélkül a hőségben a hálózat karbantartása miatt az E.On szolgáltatási területén.</p>

Az ÁNTSZ arra kérte a szolgáltatókat, hogy halasszák későbbre ezeket a munkálatokat. Az E.On-nál azt mondják csak azokat a munkálatokat végzik ilyenkor, amelyek a biztonságos áramellátáshoz szükségesek.

Csütörtökön Győr-Moson-Sopron megyében 4 település több utcájában volt 4-10 órás áramszünet karbantartási munkálatok miatt. Győrújbaráton és Mezőörsön hét órán keresztül nem volt áram. Mezőörsön az idősek otthonát is érintette az üzemszünet. Ott több mint harmincan élnek. Elmondták: a hűtők, a liftek, a ventillátorok és a sütő sem működött. A leginkább a lift hiányzott nekik, mert így azoknak az időseknek, akik nehezen mozognak, a reggelit, és az ebédet is egyesével fel kellett vinni az emeletre.

Mezőörsön és Győrújbaráton is egyébként a villanyoszlopokat cserélték. Az E.On szerint azért a nagy hőségben, mert elöregedtek és balesetveszélyesek, ezért sürgősen lépniük kellett. Egyházi Nikoletta elmondta: a munkálatoknál figyelembe veszik az időjárást és csak azokat a feladatokat végzik ilyenkor, amelyek a biztonságos áramellátáshoz feltétlenül szükségesek.

Az ÁNTSZ egyébként kérte az áram és vízszolgáltatókat is, hogy halasszák későbbre a karbantartási munkálatokat.
- Független Hírügynökés g-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!