Magyarország

2010.07.29. 07:01

Pintér Sándor: nem ismerek tabutémát - Magyar Hírlap

<p>Erős kéz politikája, a munkát kerülők munkára szoktatása, a börtönlakók és segélyen élőkre vonatkozó új jogszabályok előkészítése - a többi között ezek a legfontosabb céljai Pintér Sándornak.</p>

A belügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában kiemelte, hogy a rendteremtés egyik eszköze a börtönök újranyitása, de gondolkodnak a zárt nevelőintézetek újraindításán is.

Ha a börtönökben a rabok dolgoznak, akkor magukat és nevelőiket is el tudják tartani, sőt, hasznot is hajthatnak az államnak - mondta. A segélyezésről szólva pedig kijelentette, egyetlen egészséges ember se kapjon szociális segélyt munkavégzés nélkül. A beígért, megnövekedett rendőrlétszám egyelőre a régi rendőrök túlmunkájában érhető tetten, a miniszter szerint vannak olyan falvak, ahol most találkoztak először rendőrrel az emberek.

Pintér Sándor beszélt a lapnak arról is, hogy megkezdték a legnagyobb gazdasági ügyek aktáinak leporolását, megnézik, hogy megfelelően jártak-e el ezekkel a múltban. Szerinte érdemes lesz feljelentést tenniük azoknak a kis- és középvállalkozóknak is, akiket megrendelőik nem fizetnek ki: az a vállalkozó, akinek van elrejtett pénze és mégsem fizet, a rendőrségi fogdán végzi.

Tart a titkosszolgálatok teljes átvilágítása is. A lap szerint az előző kormány politikai ellenfelei lejáratására használta a titkosszolgálatokat, a miniszter ezzel kapcsolatban annyit mondhatott, hogy nem a megfigyelési botrány kapcsán ismertté vált UD-ügy az egyetlen ilyen eset.

A 2006-os események kapcsán azt mondta, hogy a rendőrség a tévészékház ostromakor szakszerűtlenül járt el, alapos vizsgálat fogja feltárni a felelősöket. Azonban szerinte a köznyelvben "rendőrterrornak" nevezett időszak csak két napot fog át és az akciókban részt nem vevők akkor is becsületesen szolgáltak. A Magyar Gárda kapcsán pedig megerősítette: nem fogja tűrni belügyminisztersége idején a félkatonai szervezetek működését. Ettől függetlenül nem akarnak útjába állni az állampolgárok önvédelmi szervezeteinek, mert az állampolgárok támogatására szüksége van a rendőrségnek.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!