Magyarország

2010.07.07. 13:45

Orbán Viktor: Lehet más Magyarország!

<p>Tabukat ledöntő változásokra van szükség és ha ezek a változások megtörténnek, akkor lehet más Magyarország - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta, miután részt vett a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának szerdai ülésén.</p>

Ígéretet tett az LMP-nek a kormányfő, hogy az önkormányzati választások után már nyugodtabb tempó várható a parlamenti munkában. Orbán Viktor a Lehet Más a Politikai szerdai frakcióülésén vett részt. Az ökopárt a találkozón azt kifogásolta, hogy jelenleg sem a frakción belüli, sem pedig a társadalmi egyeztetésekre nincs elegendő idő, lehetőség - mondta el a Független Hírügynökségnek Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. Orbán Viktor miniszterelnök a találkozó után kijelentette: több kérdésben is a jelentős véleménykülönbség ellenére a változások érdekében van lehetőség együttműködésre a kormánytöbbség és a Lehet Más a Politika között.


Akkor lehet megújítani a politikai stílust Magyarországon, ha az ellenfelek nem ellenségnek tekintik egymást, és szeretnének megismerkedni a másik indítékaival - mondta el a Független Hírügynökségnek Schiffer András, az LMP képviselői csoportjának vezetője, miután Orbán Viktor miniszterelnök részt vett az ellenzéki párt frakcióülésén szerdán. A politikus hozzátette: egy-egy ilyen találkozótól ellenzéki párt és miniszterelnök között, főleg a mindennapi vitakultúra és az érvelések tekintetében várható változás.

A Lehet Más a Politika frakcióvezetője mindkét fél számára hasznosnak és informatívnak nevezte a találkozót. Schiffer András szerint hasznos volt megismerni a kormányfő személyes véleményét néhány, általuk kritizált lépésével kapcsolatban. Hozzátette: Orbán Viktor számára pedig néhány ponton világosabbá vált: mik az LMP indítékai, amikor megfogalmazzák kritikáikat. Schiffer András úgy fogalmazott: egyértelművé tették egymás számára, hogy változásra van szükség az országban, de ennek irányában nem feltétlenül értenek egyet.

Orbán Viktor miniszterelnök a találkozó után kijelentette: több kérdésben is a jelentős véleménykülönbség ellenére a változások érdekében van lehetőség együttműködésre a kormánytöbbség és a Lehet Más a Politika között. Schiffer András frakcióvezető erre a Független Hírügynökségnek úgy reagált: az eddigi parlamenti munkában is látszott már, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben együttműködtek a kormányoldallal. Ilyennek nevezte például a kettős állampolgárság ügyét, vagy bizonyos vidékfejlesztési kérdéseket a jövőben. Hozzátette: ugyanígy egyes kérdésekben együttműködnek a szocialista párttal is.

Tabukat ledöntő változásokra van szükség és ha ezek a változások megtörténnek, akkor lehet más Magyarország - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta, miután részt vett a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának szerdai ülésén.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!