Magyarország

2010.07.28. 17:06

Nem szakorvos vizsgálta a vakbélgyulladásban elhunyt pécsi fiatalembert

<p>Pécs - Elismeri a pécsi egyetemi klinika, hogy nem volt szakorvosi képesítése az egyik orvosnak, aki megvizsgálta, majd hazaküldte a rendelésről a vakbélgyulladásban elhunyt fiatalembert.</p>

Mire másodszor is kórházba került, már kilyukadt a 20 éves férfi vakbele, megműtötték, de a szövődmények miatt nem tudták megmenteni. A kórház vizsgálatot indított. Azt mondják: ha valóban mulasztottak, elismerik a felelősségüket.

Scheffer Ferenc, a fiatalember édesapja elfogadhatatlannak tartja, ami történt. A Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta: már az első alkalommal bent kellett volna tartani fiát a kórházban addig, amíg biztosan meg nem állapítják, mi a baja.

A 20 éves fiatalember múlt vasárnap lett rosszul: fájt a hasa, hányt, hasmenése volt. Másnap bevitték a pécsi 400 ágyas klinikára. Ott megvizsgálták, infúziót kapott, vért vettek tőle és ultrahangos vizsgálatot is végeztek. Gyomorfertőzésre gyanakodtak. A fiút hazaküldték azzal, hogy leleteivel másnap jelentkezzen háziorvosánál. Az édesapa szerint fiát olyan orvos vizsgálta meg, akinek nincs szakorvosi papírja. Az az orvos pedig, aki megírta a leleteket, nem is látta a fiát. Az egyetemi klinika azt elismeri, hogy a fiút nem szakorvos vizsgálta meg. Prof. Dr. Kollár Lajos, a PTE Klinikai Központ klinikai főigazgatója a Független Hírügynökségnek szerdán azt mondta: valóban rezidens is vizsgálta a fiatalembert, de a dokumentáció alapján a leleteket szakorvos állította ki.

A fiatalember, miután hazaküldték, jobban lett, ezért nem ment el háziorvosához, csütörtökre azonban rosszabbodott az állapota. Újra kórházba vitték, és megállapították, hogy kilyukadt a vakbele. Megműtötték, de addigra úgynevezett szepszis lépett fel nála, és a szövődményekbe szombat délben belehalt.

A család az eset miatt beperli az egyetemet. A klinikán belső vizsgálatot indítottak. Prof. Dr. Kollár Lajos azt mondta: az egyetemnek nem célja és nem érdeke, hogy eltussolják az ügyet. Alapos és korrekt vizsgálatot fognak végezni.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!