Magyarország

2010.07.17. 05:55

Kánikula az utakon is - óvatosságra intenek a szakemberek

<p>Óvatosságra intik a szakemberek a hétvégén útra kelőket: sok lesz az útfelújítás az ország útjain, nagy forgalom várható, ráadásul a rekkenő hőség a sofőröket is megviseli.</p>

A rendőrök - ahogy minden nyári hétvégén - most is fokozottan figyelnek a közlekedőkre és arra figyelmeztetnek, hogy mindenhol dolgozni fognak a traffipaxok.

Az ország útjain jelenleg 200 helyen dolgoznak munkások, köztük több autópályán is. Az M0-ás körgyűrű régi szakaszán például folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Az ugyancsak forgalmas M7-esen is vannak olyan szakaszok, ahol csak lassabban lehet közlekedni.

A jó idő és az országos rendezvények miatt erős forgalomra kell számítani a sztrádákon és a főutakon egyaránt. Orfű útjain az EFOTT, Tokaj és Rakamaz közelében pedig a Hegyalja Fesztivál miatt. De torlódásokra kell számítani a kedvelt üdülőhelyek közelében is.

A határátkelőkön is dugók lehetnek, főként Horvátország és Szerbia felé. A letenyei átkelőnél fél vagy akár egy órás várakozás alakulhat ki, míg Röszkénél még ennél is több lehet. A határátkelőknél országszerte felkészültek a nagy forgalomra.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az útnak indulók tájékozódjanak az adott útszakasz forgalmi helyzetéről és mindig vigyenek magukkal kellő folyadékot. Emellett a nagy melegben fokozottan figyeljenek, hiszen a hőségben erősebb koncentrációra és nagyobb türelemre van szükség.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!