Magyarország

2010.07.09. 16:50

Éjféltől fokozott ellenőrzés Budapesten a szombati melegfelvonulás miatt

<p>Budapest - Fokozott ellenőrzést rendelt el pénteken éjféltől egészen vasárnap reggelig a fővárosi rendőrfőkapitány a szombati melegfelvonulás miatt. Egyúttal a rendőrség azt is közölte, hogy fellépnek a sétálókkal szemben, ha a közerkölcsöt sértően viselkednek.</p>

Pénteken éjféltől egészen vasárnap reggel hat óráig fokozott ellenőrzés lesz érvényben Budapesten. A fővárosi rendőrfőkapitány a szombati melegfelvonulás miatt döntött így. A fokozott ellenőrzés azt jelenti, hogy a rendőrök igazoltathatják azt, akit gyanúsnak találnak, átvizsgálhatják a ruháját, autóját, a megtalált "közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket" pedig lefoglalhatják. A cél az, hogy a közbiztonságot veszélyeztető eseményeket megelőzzék vagy megakadályozzák.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken délután azt is közölte: felhívták a szombati melegfelvonulás szervezőinek figyelmét arra, hogy tartózkodjanak mindentől, ami alkalmas lehet a közerkölcs, illetve a közszemérem megsértésére. Amennyiben a rendőrök ilyet tapasztalnak, az érintettek pedig a felszólítás ellenére sem hagyják abba, akkor a "rendőrség a törvény szigorával fog fellépni a törvényes rend fenntartása érdekében".

A Budapest Pride fesztivál részeként a melegfelvonulást szombaton délután tartják. A Hősök terénél fognak gyülekezni a résztvevők 15 órakor, a menet pedig délután 16-kor indul az Andrássy úton keresztül az Oktogonig és onnan vissza.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendezvény miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!