Magyarország

2010.07.14. 11:40

Gyermekgyilkosság Dunaharasztin - nem tudni, a családsegítőnél felfigyeltek-e a gyerekre

<p>Egyelőre nem tudni, hogy vajon felfigyelt-e a családsegítő szolgálat Dunaharasztiban azokra a jelekre, amik végül vasárnap egy 11 éves kisfiú halálához vezettek. Vasárnap az apja egy derékszíj csatjával verte agyon a fiát, az apa azóta előzetesben van.</p>

A Blikk szerint az apa évek óta verte a fiát, a környékbeliek szerint voltak arra utaló jelek, hogy a gyereket bántalmazzák. Az Origo internetes hírportálon megjelent riportban megszólalók nagy része szerint azonban a férfi átlagos ember volt, nem gondolták, hogy ilyet tesz. A gyereknek voltak ugyan magatartási problémái, de az nem derült ki eddig, hogy a családja emiatt fordult-e szakemberhez.

A Független Hírügynökség korábban feltett kérdéseire egyelőre nem válaszoltak a Dunaharasztit ellátó családsegítőnél. Így egyelőre nem tudni, hogy a szolgálat korábban kapcsolatba került-e a családdal, illetve, hogy a gyermekjóléttel is foglalkozó szervezethez eljutott-e olyan információ, hogy bántalmazott gyerek él a településen.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopter szállított kórházba egy kisfiút vasárnap délután Dunaharasztiról, miután apja bántalmazta. A 45 éves apa akár 8 év börtönt is kaphat tettéért. A férfi a rendőrségen korábban vallomást tett, de annak részleteit nem közölhette a rendőrség. A kisfiút a mentőben és a kórházban is megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét. Tóth Ferenc, a Péterfy Kórház Baleseti Központjának igazgatója korábban azt mondta, a fiú rendkívül rossz általános állapotban volt, amikor megérkezett az intézetbe. Az apa azóta előzetes letartóztatásba került.

Sajtóinformációk szerint a gyerek anyja korábban öngyilkos lett, nevelőanyjának pedig, aki velük élt, két gyereke is van.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!