Magyarország

2010.07.15. 16:00

Fáklyás evezés és koncertek Kolonics György emlékére

<p>Fáklyás evezéssel és koncertekkel emlékeznek a két évvel ezelőtt elhunyt Kolonics György, olimpiai bajnok kenusra a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Víztelepén, csütörtökön.</p>

Ipacs Endre főszervező a Független Hírügynökségnek elmondta: ez a megemlékezés egy közös fohász, meditáció a kajak-kenus társadalomnak és Kolo barátainak. A helyszínen ezenkívül átadják Kolonics György interneten elárverezett egyes kenuját, a befolyt összegből pedig a sportoló nevét viselő alapítvány hajókat vásárol a kenus utánpótlás számára.

A hagyományoknak megfelelően világ- és Európa bajnoki, illetve olimpiai versenyeinek levetítésével kezdődik a megemlékezés Kolonics Györgyre. A kétszeres olimpiai- és tizenötszörös világbajnok kenus két évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el. Sporttársak és barátok emlékeznek rá a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Víztelepén, este háromnegyed hét körül vízre szállnak, és ezer métert eveznek fáklyákkal.

A fáklyás evezés után emlékkoncertet tartanak, ahol a két lehorgonyzott sárkányhajóból álló vízi színpadon fellép többek között Géczi Erika, Wichmann Tamás és Vajda Attila, illetve Vásáry André. Az emléknapon átadják Kolonics György edzőhajóját, amit az interneten árvereztek el, a befolyt összeget pedig a sportoló nevét viselő alapítvány az utánpótlás nevelésre fordítja, a pénzből hajókat vásárolnak. Kolonics György 2008. július 15-én edzés közben lett rosszul. A 36 éves kenust a parton megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!