Magyarország

2010.07.27. 17:41

Elkapták a kecskeméti sorozatbetörőt

<p>Nagykőrös - Összesen 28 kecskeméti betörést és besurranást, illetve autóból való lopást ismert el egy nagykőrösi férfit, akit azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy az elmúlt három évben rettegésben tartotta a kecskeméti és környékbeli lakástulajdonosokat besurranásaival és betöréseivel.</p>

A rendőrök hónapokig tartó előkészítés után egy hete fogták el a férfit, amikor egy lopott bankkártyáról éppen pénzt akart felvenni. A rendőrök ekkor igazoltatták és elfogták a menekülni próbáló férfit.

Táskák, személyes okiratok, bankkártyák és arany ékszerek. Ezek voltak a 32 éves nagykőrösi férfi kedvelt zsákmányai, de ezeken kívül is szinte mindent elvitt, ami a keze ügyébe került. A házkutatásánál a nyomozók találtak nála ellopott lexikonokat, régi pénzeket és érméket is, de elvitte a kisebb híradástechnikai eszközöket is, és gyakran kipakolta a nyitva hagyott autókat is.

A rendőröknek az lett gyanús, hogy az ellopott bankkártyákkal a legtöbb esetben egy nagykőrösi ATM-nél próbáltak készpénzt felvenni, ezért megfigyelték az automatát. Július 20-án hajnalban ismét pénzt próbált egy férfi felvenni egy korábban ellopott bankkártyával, amikor a helyszínen lévő nyomozók igazoltatták. A tolvaj megpróbált ugyan elfutni, de elkapták - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfi nem válogatott az eszközökben a betörések alatt: kivágta a szúnyoghálókat, kifeszítette a wc, a fürdőszoba, néhol a pince ablakait, ahol nyitott ajtót talált ott besurrant. Ilyenkor mindent vitt, ami a keze ügyébe akadt. Általában a többszintes családi házakat szemelte ki, mert a tapasztalatok szerint a háziak az emeleten alszanak. A betörésekkor maszkot és kesztyűt húzott, és az sem zavarta, ha a háziak otthon voltak.

A nagykőrösi férfi ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás bűntett és más bűncselekmények miatt indult nyomozás, egyelőre előzetes letartóztatásban van.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!