Magyarország

2010.07.13. 16:55

Egy negyedik mobil szolgáltató lép a piacra?

<p>Egy negyedik mobil szolgáltató piacra lépésének is valószínűleg megteremtik a lehetőséget még az idén - mondta az infokommunikációs államtitkár azután, hogy kedden egyeztetett a vezeték nélküli távközlés területén érdekelt szolgáltatók vezetőivel.</p>

Nyitrai Zsolt azt is közölte, hogy még vannak értékesíthető frekvenciák, amelyeknek egy részét még szintén az idén eladják. Az államtitkár megjegyezte: erre azért is szükség van, mert a korábbi parlament által elfogadott költségvetés ebből a forrásból 20 milliárd forintot betervezett bevételként. Nyitrai Zsolt elmondta: csaknem 800 településen nincs semmilyen internet hozzáférés, körülbelül 4 millióan nem tudnak napi szinten felmenni a világhálóra. Ezért is tartják fontosnak, hogy elterjedjen a mobilinternet, ehhez viszont beruházásokra kell ösztönözni a szolgáltatókat. A jelenlegi díjrendszer nem motiválja erre a szolgáltatókat, ezért a kormány az úgynevezett "sávdíjas  díjstruktúra" bevezetésére készül.

Jelenleg az országban 11,8 millió mobilelőfizetés létezik, de ennek csak 85 százaléka aktív, tehát körülbelül 10 millió. Ebben a számban benne vannak a mobiltelefon-használók és a mobil-internetezők is.

- Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!