Magyarország

2010.07.01. 10:05

Befejeződött az alagútépítés a 4-es metró első szakaszán

<p>Elérte a Baross téri megállót a 4-es metró északi pajzsa is, ezzel befejeződött az alagútépítés az új vonal első szakaszán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a DBR Metró Projekt Igazgatóság csütörtökön.</p>

Hamarosan megkezdik a pajzsok kiszerelését, ezzel várhatóan ősszel végeznek majd. A metróépítést néhány hónapon belül a belső beépítéssel és vágányépítéssel folytatják a pesti oldalon, jövőre pedig a rendszereket, áramellátó berendezéseket szerelik be.

Mindkét fúrópajzs elérte a Keleti pályaudvart. A déli két héttel ezelőtt fejezte be az utolsó, majdnem félkilométeres szakasz építését, északi párja 50-100 méterrel lemaradva követte, és most érte el a Baross teret. Az állomások még hátralévő szerkezetépítési munkáival is hamarosan végeznek a pesti oldalon. A DBR tájékoztatása szerint az alagutak jó minőségben készültek el, a fúrások pedig nem okoztak épületkárokat.

A 4-es metró pajzsai 2007. április 3-án indultak el az Etele tértől7,4 kilométeres útjukra. A kivitelező BAMCO konzorcium a szerződésben akkor 2009. nyár közepére ígérte a metró első szakaszának befejezését.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!