Magyarország

2010.06.23. 14:50

Süketnéma nőt loptak meg szélhámos tinilányok

<p>Süketnéma nőt loptak meg szélhámos tini lányok a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Azt mondták, jósolni fognak neki az arany ékszereiből, amivel aztán elszaladtak - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Kiss Andrea főhadnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az esetről elmondta: a kisterenyei Kastélykertben két 17 éves bátonyterenyei lány a hölgyet azzal szólította le, hogy jósolni szeretnének neki, melyhez szükség van az arany ékszereire. A gyanútlan asszony átadta az ékszereket, melyeket a "jósnők" egy zacskóba tettek és azokra vizet öntöttek - mondván, ez szükséges a jósláshoz. Ezek után az egyik fiatalkorú a mintegy 100.000 forint értékű karkötővel és nyaklánccal futásnak eredt, társa pedig dulakodni kezdett a sértettel, hogy az ne tudjon a tolvaj után szaladni.

A hiszékeny süketnéma asszony a közeli vasútállomáson kért segítséget, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói pedig rövid időn belül megállapították a szélhámos tinik személyazonosságát, s őket rablás bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. Az ezt követő házkutatás során az arany ékszereket is lefoglalták - tette hozzá Kiss Andrea.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!