Magyarország

2010.06.03. 11:03

ÁRVÍZ - Elöntötte a szederkényi iskolát a víz, befejeződött a tanév

<p>Elöntötte a medréből kilépett Karasica vízfolyás a szederkényi iskolát csütörtök hajnalban - tudta meg a Független Hírügynökség Hergenrőder Jánostól a Baranya megyei település polgármestertől.</p>

A víz 100 méter szélességben hömpölyög a faluban, elöntött 10 lakóházat és az iskolaépületbe is betört. Kiköltöztetni nem kellett senkit.


Az iskolában jelenleg nincs tanítás, és ebben a tanévben már nem is lesz. Az ide járó 200 diák hétfőtől a művelődési házban kialakítandó ideiglenes tantermekben fejezi be az iskolaévet.

Az iskolát homokzsákokkal védtük, de így is elöntötte a tantermeket és a nemrég felújított tornatermet a víz - mondta el Hergenrőder János. Hozzátette, mind az iskola,mind az elöntött lakóházak állják a sarat, kiköltöztetni nem kellett senkit. Amíg Karasica vízfolyás nem tér vissza a medrébe, nem tudnak szivattyúzni sem, így azt várják, hogy a szerda éjjel tetőzött patak visszavonul a mederbe.

Szederkényben azt tervezik, hogy a Karasica töltését megmagasítják és a településen átvezető medret kitisztítják. Ez a vízügyi igazgatóság hatáskörébe tartozik, de a polgármester szerint "két hét alatt kétszer öntött el bennünket a víz, nincs mire várnunk." Hergenrőder János szerint a faluban több tízmillió forintos kár keletkezett.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!