Magyarország

2010.06.29. 22:55

Rabszolga-per Szolnokon

<p>Zsarolt, rendszeresen vert, megrabolt, fogva tartott egy férfit Csépán egy család.</p>

A szolnoki városi ügyészség a napokban fogalmazta meg vádiratát ellenük, ez az első úgynevezett "csicskáztatási" ügy, amely a bíróság elé is kerül - tájékoztatott kedden az ügyészségi sajtóreferens.

Egy csépai házaspár és kiskorú gyermekük tartotta rabszolgasorban azt a férfit, akiről egy tragikus baleset során derült ki, hogy egy évig bezárták, verték és zsarolták - mondta Balázsné Busku Terézia ügyészségi sajtóreferens kedden a Független Hírügynökségnek.

A nyugdíjas férfit még 2007. novemberében invitálta disznóvágásra a család. Akkortól tartották fogva 2008. decemberéig. Személyi igazolványát elvették, nyugdíját saját számlájukra utaltatták, ezzel 778 ezer forintot vettek fel jogtalanul. Rendszeresen meg is verték, megfélemlítették, hogy ne merje elhagyni a házat. Hitelszerződéseket köttettek vele, szolgáltatásokat, telefont, internetet rendeltek meg a nevében, kezesként használták, dolgoztatták. Ezekkel újabb többszázezer forintot csaltak ki tőle, illetve használtak törvénytelenül.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint nem kereste senki az idős embert. Fogva tartására akkor derült fény, amikor a házaspár gyermeke légpuskával szórakozásból kilőtte a férfi szemét. Az ellátó orvos értesítette a rendőrséget. A fiú azóta már javítóintézetben van, a házaspárt pedig több bűncselekménnyel is vádolják. Ezek között szerepel személyi szabadság megsértése, 14 rendbeli okirathamisítás és zsarolás.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint a házaspár előzetes letartóztatásban van, ügyüket a városi bíróság tárgyalja majd.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!