Magyarország

2010.06.17. 17:59

MSZP: semmi újdonság nincs a belügyminiszter akcióiban

<p>Semmi újdonság nincs a belügyminiszter csütörtökön ismertetett akcióiban, az csupán az előző kormány által meghirdetett közbiztonsági háló program kiterjesztése és átvétel.</p>

Erről Harangozó Tamás, az MSZP szakpolitikusa számolt be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottak kapcsán. Csütörtökön a tájékoztatón Pintér Sándor bejelentette, hogy a rendteremtés első két hete sikeres volt, Borsodban több mint 200 településen egyáltalán nem történt bűncselekmény. Ismertette még a rendőrség június másodikai, országos akciójának eredményeit is, mikor 206 körözöttet fogtak el és 35 tettenérés volt.

Harangozó Tamás szerint az ígéret valójában az volt, a közbiztonság javulása az első két hét után az egész országban érezhető lesz. Azt nem kétli - és az MSZP frakció sem - hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sikereket értek el az oda vezényelt jelentős létszámú rendőrrel. A kérdés azonban az, hogy mi van ott, ahonnan ezeket a rendőröket elvitték. Tudomása szerint ilyen a Balaton környéke, Siófok térsége, ahol viszont már megkezdődött a nyári szezon.

Harangozó Tamás a június 2-i egynapos akció kapcsán azt mondta, hogy "az is a szemfényvesztés része", ilyen akciók mindig is voltak. Legutóbb márciusban, mikor 8 nap alatt 308 körözöttet fogtak el, 152 bűnözőt tetten értek és bevontak 141 jogosítványt - mondta a szocialista politikus.

Az akciókban semmi újdonság nincs, azok az előző kormány által életre hívott "közbiztonsági háló" nevű program folytatásaként, kiterjesztéseként értékelhetők. Azt szeretné látni, hogy milyen hosszútávú és valós megoldásokkal áll a közvélemény és a politika elé a belügyi kormányzat, illetve, hogy ezeket miből valósítják meg - mondta Harangozó Tamás.

A szocialista politikus szerint már Pintér Sándor bizottsági meghallgatásán is a programja több pontjában és célkitűzésében egyetértettek, de ezeknek valóságalapja nem lesz, ha pénzügyi forrásokat nem tudja megjelölni. Amennyiben azonban ez teljesül, akkor támogatni is tudják ezeket a programokat - tette hozzá Harangozó Tamás.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!