Magyarország

2010.06.09. 16:53

Milliárdos heroinfogás Nagylakon

<p>Egymilliárd forint, nagy tisztaságú heroint találtak a vámosok a nagylaki határátkelőhely közelében a magyar oldalon egy bolgár személyautóban.</p>

A csaknem 73 kilogramm kábítószerből több százezer adagot lehetett volna előállítani. Az autóban ülő két bolgár férfi Csehországba vitte volna a drogot, ellenük kábítószer csempészet miatt indult büntetőeljárás.


Márkus András dandártábornok, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a kábítószert a csomagtartóban kialakított rejtekhelyre dugták el a csempészek. Csak a járőrök gyakorlott szemének köszönhető, hogy az új hegesztési varratok és a csomagtartóból kissé kiemelkedő pótkerék gyanús lett. A rejtekhelyet egy plusz csomagtartó padlólemez behegesztésével alakították ki, ebbe rejtették el a kábítószert.

Ez a kábítószerfogás mennyiségi és minőségi vonatkozásban is országos viszonylatban is kiemelkedőnek számít, úgy látszik, a csempészek az elmúlt időszak csöndje után, most újra bevezették ezt az útvonalat.

Mivel Románia uniós csatlakozása óta megszűnt a vámellenőrzés a határátkelőhelyen, már más módszereket alkalmaz a pénzügyőrség az utazók és fuvarozók ellenőrzésére. Jelenleg amellett, hogy jól működnek a nemzetközi kapcsolatok - ad és kap információkat a pénzügyőrség a jogsértésekről - szúrópróbaszerűen vagy kockázatelemzés alapján választják ki az ellenőrizendő járműveket.

Ebben a térségben elsősorban jövedéki termékeket keresnek a vámosok az ellenőrzésekkor, de gyakran előfordul, hogy cigaretta és alkohol helyett kábítószert találnak a járőrök - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sipos Jenő ezredes, a VPOP sajtóreferense.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!