Magyarország

2010.06.08. 16:16

Kiderült, a bajuszos rabló egy nő

<p>Ügyfélnek adta ki magát és hitel után érdeklődött, majd elővette a fegyverét és pénzt követelt az egyik kecskeméti takarékszövetkezetben egy álruhás támadó kedden délben.</p>

A bankosok nem ijedtek meg, riasztották a biztonsági szolgálatot és addig visszatartották a rablót, akiről a kiérkező rendőrök állapították meg, hogy férfias kinézete ellenére nő. Az 55 éves asszony parókát, bajuszt viselt és kockás ingben jelent meg a bankban, hogy megtévessze az ott dolgozókat. A rendőrség elfogta, a helyszínelés még folyik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az álruhás támadó dél után nem sokkal lépett be a takarékszövetkezetbe. Ügyfélnek adta ki magát, kivárta a sorát és hitel után érdeklődött. Miközben a bank egyik alkalmazottjával beszélt, a táskájából elővett egy zacskót, abból pedig egy fegyvert és mondta a banki dolgozónak, hogy adja neki oda a trezorban lévő pénzt. A bank dolgozója nem ijedt meg. Megnyomta a pánik gombot és beszéltette a rablót, aki kérte, hogy menjenek az ügyfél tér egyik sarkába és térdeljenek le. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért kérte, de még mielőtt ez megtörtént volna, kiérkezett a helyszínre a biztonsági szolgálat, kicsivel később pedig a rendőrség is. Így egy fillért sem tudott megkaparintani.

A támadót igazoltató rendőrök jöttek rá, hogy a ránézésre férfinek tűnő alak valójában nő. Álbajuszt, parókát és napszemüveget viselt és férfi ruhába öltözött, hogy megtévessze a bankosokat. A fegyverről pedig kiderült, hogy gáz-riasztó pisztoly. A piac tér közelében lévő takarékszövetkezetben még helyszínelnek a rendőrök, az álruhás támadót pedig őrizetbe vették.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!