Magyarország

2010.06.30. 15:35

Holnap van a Köztisztviselők Napja

<p>Csütörtökön - azaz július 1-én - tartják a Köztisztviselők Napját - ez a nap már évek óta munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél.</p>

Így tehát számos hivatalban nem lesz ügyfélfogadás, például a földhivatalokban vagy a munkaügyi központokban. A Köztisztviselők Napját 1997 óta ünneplik, és 2001-től munkaszüneti nap a közigazgatási szerveknél. Ez azt jelenti, hogy számos hivatalban nem lesz ügyfélfogadás, így például a polgármesteri hivatalokban, a munkaügyi központokban, az államkincstárnál vagy az ÁNTSZ irodáiban - mondta a Független Hírügynökségnek a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára. Fehér József hozzátette, hogy csütörtökön nem fognak dolgozni például a fogyasztóvédők vagy éppen az állategészségügyi ellenőrök. Működni fognak ugyanakkor a vízügyi igazgatóságok, a meteorológiai szolgálat, de ügyeletet tartanak a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál is.

Fehér József leszögezte, hogy bár munkát nem végeznek július 1-én a köztisztviselők, sok helyen ilyenkor tartanak konferenciákat, illetve különféle szabadidős programokat szerveznek.

A főtitkár azt is kiemelte: a köztisztviselőknél törvény szabályozza, hogy a túlmunkáért nem jár díjazás. Mostanában pedig - az elmúlt időszak igen komoly létszámcsökkentése után - a 108-110 ezres közigazgatási kar tagjai sokszor 10-12 órát dolgoznak. Fehér József szerint tehát az ügyfeleket nem éri kár, hiszen a köztisztviselők sokszorosan bepótolják ezt a kieső napot.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!