Magyarország

2010.06.23. 17:15

Halasi Tibor lett a vagyonkezelő igazgatóságának elnöke

<p>Halasi Tibor vagyonpolitikáért felelős államtitkárt nevezte ki Fellegi Tamás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. igazgatósági elnökévé.</p>

A felügyelő bizottság elnökének Mészáros Józsefet nevezte ki a nemzeti fejlesztési miniszter - áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Független Hírügynökséghez szerdán eljuttatott közleményében.

Az MNV Igazgatósága és felügyelő bizottsága azért állt föl, mert egy törvénymódosítás után megszűnt az eddig működő Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottsága.

A nemzeti fejlesztési minisztérium közleménye szerint az újonnan felálló Igazgatóság elnöke Halasi Tibor, vagyonpolitikáért felelős államtitkár lett. A testület nek további négy tagja van. Horváth Gergely, az MNV vezérigazgatója, Molnár Zoltán, a vagyonkezelő általános vezérigazgató-helyettese, Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke.

Fellegi Tamás az MNV felügyelő bizottsági elnökévé Mészáros Józsefet nevezte ki. Az fb. tagjai: Búza Éva, Antal Gergely, Bártfai Béla és Király Péter lettek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az új típusú, értékalapú vagyongazdálkodási rendszer megteremtését és működtetését, valamint az átlátható, hatékony és takarékos állami gazdálkodás megteremtését és biztosítását várja a most kinevezett testületektől - áll a minisztérium közleményében.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!