Magyarország

2010.06.28. 19:05

Egy hónap után is olajosak a házak Budafokon - RTL Híradó

<p>Még mindig olajosak a házak Budafokon, ahol egy hónapja a megáradt patak több mint 700 kilónyi fáradt olajat mosott ki egy műhelyből.</p>

Egy tucat házat borított el az olajos víz, van olyan épület, amelyik lakhatatlan. A műhely tulajdonosát kötelezték, hogy kármentesítse a házakat, de a munkának nem szabtak határidőt - tudta meg az RTL Híradó.

Már egy hónapja húzódik derékmagasságig olajcsík a házakon, a kerítéseken és a fák oldalain is, ráadásul még mindig érezni a szagát a szabad levegőn. Egy lakatosműhelyből több mint 700 kilónyi fáradt olaj borította be a környéket Budafokon, amikor kiöntött az esőtől megáradt Hosszúréti-patak.

Azóta nem csak a talajt vizsgálták, hanem a levegőt is, de utóbbiban nem találtak szennyezést. A szennyezett talajt is csak három telken kell majd kicserélni. A lakók azt sérelmezik, hogy hivatalosan senki sem közölte velük az eredményeket, így azt sem, hogy milyen olajról van szó, és tartaniuk kell-e bármilyen egészségkárosító hatástól.

Az önkormányzat viszont a többi hatóság munkájára panaszkodott. Az illetékes környezetvédelmi főfelügyelőség szerint a műhely tulajdonosának kell kármentesíteni a szomszédait. A határozatból azonban hiányzik a határidő. A tulajdonos erről nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!