Magyarország

2010.06.03. 11:01

Bőnybe látogatott a honvédelmi miniszter

<p>Az árvíz sújtotta Bőnybe látogatott csütörtök reggel Hende Csaba honvédelmi miniszter, ahol a polgármester a hivatalban tájékoztatta a kialakult helyzetről.</p>

Hende Csaba honvédelmi miniszter kiemelte: a katonák az ország legkritikusabb pontjain a legnehezebb árvízvédelmi feladatokat látják el. Jelenleg az országban 700 katona vesz részt a védekezésben. Bőnyben 60-60 katona 12 órás váltásban segít a védekezésben.


Janák Emil az ÉDUKÖVIZIG vezetője a helyszínen elmondta: a Cuhai - Bakony -ér most tetőzik, jelenleg 300 centiméter körüli a vízállás, valamivel kevesebb, mint két hete. Hozzátette, az árhullám várhatóan holnap kezd levonulni. Elmondta: hasonló katasztrófa százévente fordul elő.

Később a miniszter ellátogatott a gátakon dolgozó katonákhoz is, ahol Kovács Ferenc a XII. Légvédelmi Rakétaezred megbízott parancsnoka számolt be a szükséges munkálatokról.

Bőnyben 60-60 katona 12 órás váltásban segíti a helyiek munkáját, akik péntek estig biztosan maradnak. Bőnyben helyeik, tűzoltók és önkéntesek folyamatosan pakolják a homokzsákokat, szerdán 20 településről érkeztek önkéntesek az árvíz sújtotta területre.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!