Magyarország

2010.06.02. 16:19

Bezár a Sony Gödöllőn

<p>Megszünteti a termelést gödöllői gyártóbázisán a Sony Hungária Kft év végétől. A gyárban jelenleg több mint 500 ember dolgozik. A termelés Malajziában folytatódik tovább.</p>

A gödöllői Sony Hungária Kft. 1996-tól gyárt Blu-ray Disc lejátszókat és DVD felvevőket az üzemben. A Sony Corporation december végétől szünteti meg a termelést a globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként. A gyárban jelenleg 540 ember dolgozik.

A bezárás után a vállalat szorosan együtt működik a helyi munkaügyi központtal, hogy könnyítse a magasan képzett dolgozói elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében. A Sony célja, hogy a dolgozók "megfelelő pénzügyi és karrier-tanácsadási támogatásban részesüljenek" - olvasható a cég közleményében.

Az év végi bezárás után a gyártás a Sony malajziai üzemébe települ ál. A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!