Magyarország

2010.06.21. 11:05

Antilopborjú született a budapesti állatkertben

<p>Újabb csöppség jött világra a fővárosi állatkertben, ezúttal egy ritka afrikai antilopfajnak született borja.</p>

A kicsi nagyon félénk, egyelőre még neve sincs. Az érdeklődők is még csak egy betekintőablakon keresztül láthatják az apróságot.

Egy ritka afrikai antilopfaj, a szitatunga nőstényének született borja két hete a fővárosi állatkertben. Ez a fajta meglehetősen félős állat, így a gondozók egyelőre nem tudták megállapítani a kicsi nemét sem, így pedig még nevet sem kapott. Az érdeklődők is egyelőre csak a szurikáták melletti istállóépület betekintőablakán láthatják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A csavartszarvú antilopok közé tartozik


A kicsi szülei közül az anya a Varsói Állatkertből, az apaállat pedig a Prágai Állattenyészetből való. A borjú világrajövetele azért is nagy öröm, mert Budapesten - a felnőtt állatok tavalyi érkezése előtt - évtizedekig nem lehetett látni ezt az antilopfajt.

A szitatunga egyébként a csavartszarvú antilopok közé tartozik, a faj Közép-Afrikában honos. Egy kifejlett példány - ivartól és életkortól függően - 50 és 125 kilogrammot nyom, 115-170 centiméter hosszú és átlagosan egy méter magas. Egy-egy állat 15-20 évig is élhet.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!