Magyarország

2010.05.19. 16:50

VIHAR - Húszezer felett a kárbejelentések száma

<p>Már a 21 ezret is meghaladta az elmúlt napokban tomboló vihar miatti kárbejelentések száma.</p>

Három országos biztosító adatai szerint eddig több mint 2 milliárd forint a becsült kárérték, a társaságok azonban még további bejelentésekre számítanak.


Az AEGON Magyarországhoz az elmúlt napok viharos időjárása miatt már több mint 7500 kárbejelentés érkezett. A legnagyobb károk Borsodban voltak. A becsült kárérték meghaladja a 750 millió forintot, ám a biztosító a további bejelentések után ennek az összegnek a növekedésére számít. Az AEGON több mint 1500 ügyfelének már átutalta a kártérítést.

Az Allianz Hungáriához ugyancsak 8800 kárbejelentés érkezett az elmúlt napok után és még további telefonokra számítanak. Szintén Miskolcról és környékéről érkezett a legtöbb bejelentés. Az eddigi károk után a társaság egyelőre 620 millió forintos kárkifizetésre számít.

A Generalihoz több mint 4900 bejelentés érkezett. A becsült kár összege eddig több mint 886 millió forint.

A keddi kormányszóvivői tájékoztatón Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke arról beszélt, hogy akár a 6 milliárd forintot is elérhetik a vihar és az árvíz okozta károk.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!