Magyarország

2010.05.17. 19:36

VIHAR - A hétfői érettségit is sok helyen megzavarta az időjárás

<p>A viharos időjárás miatti áramkimaradások és közlekedési nehézségek akadályozták országszerte a hétfői középszintű informatika érettségit</p>

Az eddigi bejelentések alapján úgy tűnik, hogy a csaknem 30 ezer vizsgázó közül 60-an biztosan nem tudták teljesíteni az érettségit. Az oktatási miniszter határozata szerint ők május 31-én pótolhatnak.


Egyedül a Dunántúl nyugati részén zajlottak problémamentesen a hétfői középszintű informatika érettségik. Máshol mindenhol volt gond. Leginkább áramszünet akadályozta a vizsgákat, ez több mint tíz iskolát érintett. A hibát szinte mindenhol ki tudták javítani, a diákok pedig tovább írhatták az érettségit. Dél-Dunántúlon azonban az egyik iskolában nem sikerült a problémát kiküszöbölni, így 20 diák nem tudta befejezni a vizsgát.
Szintén országszerte gondot okozott, hogy a diákok a közlekedési nehézségek miatt nem tudtak időben beérni az érettségire vagy pedig egyáltalán nem tudtak eljutni az iskoláig.

Az eddigi bejelentések alapján úgy tűnik, hogy a csaknem 30 ezer érettségiző közül 60 diák biztosan nem tudta teljesíteni a vizsgát. Az Oktatási Hivatal javaslata alapján az oktatási miniszter úgy határozott, hogy a vizsgát május 31-én lehet pótolni.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!