Magyarország

2010.05.22. 20:11

Tönkretétellel fenyegették meg a rejtett kamerás felvételt készítő vállalkozót - RTL Híradó

<p>Meg akarták szerezni tőle a felvételt, ezért tett feljelentést az a vállakozó, aki szerint Wieszt János szocialista politikus több mint 2 millió forintos kenőpénzt kért tőle - hangzott el a szombati RTL Híradóban.</p>

A férfi a pénz átadásáról rejtett kamerás felvételt készített. A vállalkozó pénteken az RTL Híradónak nyilatkozott először a történtekről. Az interjúban arról is beszélt, hogy nem ez az egyetlen ilyen ügy és erre bizonyítéka is van.

A vállalkozó szerint azért kellett 2,2 millió forintot - egy önkormányzati ingatlan árának tíz százalékát - fizetnie Wieszt Jánosnak, hogy megvehesse az üzletet. A felvétel 2007 decemberben készült. Azt mondja, azért nem tett korábban feljelentést, mert attól félt, eltussolják az ügyet.

Azért tette meg ezt most, mert a múlt héten egy fekete öltönyös, fekete napszemüveges férfi megkereste azzal, hogy tudja, nála van a felvétel és szeretné ezt megkapni - mondta el a vállalkozó. Azt nem mondta meg, kinek a megbízásából akarták megszerezni a felvételt. Ezután tett feljelentést. A BRFK gazdaságvédelmi osztálya meg is indította a nyomozást.

Vannak más ügyekről is anyagaim, amelyet saját biztonságom érdekében gondosan őrzök. Már csak azért is, mert az elmúlt napokban egyértelműen üzentek nekem, hogy ha ez a felvétel nyilvánosságra kerül, tönkretesznek - mondta az RTL Híradónak a vállalkozó, aki a felvételen látható Wieszt János mellett mást nem akart megnevezni, és a többi ügy részleteiről sem beszélt. Úgy gondolja, nagyon sok vállalkozó van hasonló helyzetben és az, hogy a nyilvánosság elé lépett, segítheti őket abban, hogy merjenek előjönni és elmondják saját történetüket.

Az ügy kirobbanásakor még nyilatkozó Wieszt János szombaton nem vette fel a telefont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!