Magyarország

2010.05.21. 06:52

Több mint 6 ezer önkéntes csatlakozott a Szeretethídhoz

<p>Hatezernél is több önkéntes vesz részt idén a Szeretethíd programban. Május 21-én és 22-én segítenek majd szerte a Kárpát-medencében: lesznek, akik parkokat tesznek rendbe, mások iskolák felújításában vesznek majd részt.</p>

A programot idén rendezik meg másodszor - mondta a Független Hírügynökségnek Gilicze Réka, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referense.


A Magyar Református Szeretetszolgálat május 21-én és 22-én rendezi meg a Szeretethíd elnevezésű önkéntes programját. A már egész Kárpát-medencére kiterjedő segítségnyújtó akciót második alkalommal szervezik meg, a tavalyi rendezvény csaknem 4 ezer 500 embert mozgatott meg, idén azonban több mint 6 ezren vesznek majd részt a programban. Az idei program újdonsága, hogy az egész Kárpát-medencéből jelentkeztek önkéntesek, sőt még Kaliforniában is szerveznek csoportokat a helyi református gyülekezetekben.

Ezen a két napon arra kérik az önkénteseket, hogy segítsenek a környezetükben élőkön. Lesznek, akik időseknek könnyítik meg az életét, míg mások parkokat, iskolákat tesznek majd rendbe.

Május 22-e tavaly óta a Református Egység Napja. 2009-ben minden határon túli és magyar egyházkerület vezetője aláírta a közös alkotmányt, amely nem csak szimbolikus jelentőségű. Minden évben lesz egy ünnepség, és a pünkösdvasárnapi misét is a közösen kidolgozott liturgia szerint vezetik majd le mindenhol.

A Magyar Református Szeretetszolgálat segít az árvíz miatt bajba jutott embereken is. Hétfőn először Edelénybe látogattak el a szeretetszolgálat munkatársai, majd Kazincbarcikáig több települést útba ejtve segítettek a víz elleni védekezésben, és fél millió forint értékben matracokat, élelmiszereket, gumicsizmákat és fertőtlenítőszereket osztottak szét a rászorulók között. A segítséget kedden is folytatják - mondta Gilicze Réka.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!