Magyarország

2010.05.05. 18:59

Magyarországon csak néhány gépet érint a brit légtérzár

<p>Csak néhány járatot érint a vulkáni hamufelhő miatt elrendelt skót és észak-ír légtérzár Magyarországon.</p>

Ez három járatpárt jelent, a görög légiirányítás sztrájkja miatt viszont egy athéni és egy Thessalonikibe tartó járatot is töröltek. Csütörtökre egyelőre nincs előrejelzés járat törlésekről, az majd a brit légiirányítás döntésétől függ.


Európában szerdán összesen körülbelül 300 járatot kellett törölni az izlandi vulkán hamufelhője miatt, amelynek következtében fennáll a lehetősége annak, hogy a szerda reggeltől elrendelt részleges skót és az észak-ír légtérzárlatot kiterjesztik a hatóságok Anglia északi részére is.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a skót és észak-ír légtérzár csak kevés járatot érintett Magyarországon. Törölték a 20:35-ös érkezéssel tervezett dublini járatot és a Malév 18:55-ös, szintén dublini járatát, illetve a Ryanair egy délelőtti prestwicki járatát. A görög légiirányítás sztrájkja miatt egy athéni és egy thessaloniki járatot töröltek.

Csütörtökre egyelőre nincs előrejelzés járat törlésekről, minden a brit légiirányítástól függ.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!