Magyarország

2010.05.14. 12:20

Elkészült a szakvélemény: drogot fogyasztott Stohl András

<p>Drogot fogyasztott a május 8-án Fót közelében súlyos balesetet okozó Stohl András - derült ki a toxikológiai szakértő péntekre elkészült jelentéséből.</p>

Drogot fogyasztott a május 8-án Fót közelében súlyos balesetet okozó Stohl András - derült ki a toxikológiai szakértő péntekre elkészült jelentéséből. A szakvélemény szerint a vizsgált vér- és vizeletmintában tiltott pszichotróp anyagot találtak. Stohl Andrásról már előbb bebizonyosodott, hogy alkoholt is ivott, mielőtt a volán mögé ület. A színészt csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki "súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének" gyanújával. Akit ilyen bűncselekménnyel gyanúsítanak, az nem tarthat fegyvert, így engedéllyel tartott vadászfegyvereit le kellett adnia a rendőröknek, és visszavonták fegyvertartási engedélyét is.

Stohl András látható a videón? >>>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a színész-műsorvezető Budapest felől tartott Fót irányába egy összekötő úton szombaton hajnalban, amikor váratlanul áttért a szemközti sávba, és karambolozott két autóval. Mindkét járműben megsérült egy-egy ember, egyikük súlyosan, a másik autós pedig könnyebben. Stohl Andrást a baleset helyszínéről a felesége vitte haza, a rendőrök onnan állították elő vérvételre. Az orvosi szakvélemény szerint Stohl közepesen ittas volt, amikor karambolozott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken arról tájékoztatott, - az érintett teljes nevének közlése nélkül - hogy a május 8-i baleset kapcsán elkészült a toxikológiai szakvélemény. Ebből kiderült, hogy kábítószert, tiltott pszichotróp anyagot találtak a leadott vér- és vizeletmintában. A szakvéleményt egyébként már csütörtökön megkapta a Dunakeszi Rendőrkapitányság.

A rendőrök csütörtökön házkutatást tartottak Stohl fóti házában, éppen a toxikológiai jelentésben foglaltak miatt. Stohl Andrást ezután gyanúsítottként hallgatták ki "súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntettének és kábítószerrel való visszaélés bűntettének" megalapozott gyanújával. Stohl házában vadászfegyvereket is találtak, amire engedélye volt a színésznek. A bűncselekmény, amivel gyanúsítják, kizárja a fegyvertartás lehetőségét, ezért arra kötelezték a férfit, hogy a rendőrségnek adja át a fegyvereket.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a gyanúsított csütörtökön át is adta az összes, az engedélyében szereplő fegyvert és a hozzájuk tartozó lőszereket a rendőröknek. A férfi fegyvertartási engedélyét visszavonták.

A rendőrségen azt kérdésre sem árulhatták el, hogy pontosan milyen drogot találtak a színész vérében, illetve hogy pontosan mennyi és milyen fegyvert foglaltak le tőle.

A rendőrök a baleset után lefoglalták a színész kocsiját is, azt igazságügyi műszaki szakértő fogja megvizsgálni.

A rendőrség azt is tisztázni akarja, hogy a gyanúsításban megfogalmazottakon kívül más bűncselekmények gyanúja felmerülhet-e.
- Független Hírügynökség -

A rendőrség cáfolja, hogy pozitív lett Stohl András drogtesztje
fuggetlen | 2010.05.13 08:31
A rendőrség cáfolja, hogy kábítószert találtak Stohl András vizeletében. Részletek >>>


Pozitív lett Stohl András drogtesztje - Blikk
fuggetlen | 2010.05.13 07:12
Kábítószert találtak Stohl András vizeletében - számolt be csütörtöki számában a Blikk. Részletek >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!