Magyarország

2010.05.18. 19:59

Bezár a Vértesi Erőmű

<p>Elkezdődik a felkészülés a Vértesi Erőmű Zrt. végelszámolásának megindítására - így döntött kedden a társaság rendkívüli közgyűlése.</p>

A határozat értelmében az év végéig megmarad a cég bányászati tevékenysége. A közgyűlés új vezérigazgatót is választott.


A Vértesi Erőmű Zrt. legfőbb részvényese, az MVM Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a folyamat megindítását megelőzi az MNV Zrt. illetve a kormányzat érintett szerveinek tájékoztatása, valamint az érdekképviseleti szervezetek tájékoztatása. A közgyűlés döntött arról is, hogy egy rendezni kell - egyebek mellett - a szénfillér rendszerének határnapjáig, azaz december 31-ig a bányászati tevékenység fennmaradásának feltételeit, valamint Oroszlány és Bokod távhőellátásának felelősségét. Az erőműnek a végelszámolás elindítását követő legfeljebb három éven belül kell beszüntetnie jelenlegi működését.

A keddi közgyűlés tudomásul vette a korábban lemondott igazgatósági tagok távozását, illetve visszahívta tisztségéből Szabó Pált, aki az igazgatóság elnöki tisztsége mellett a vezérigazgatói feladatokat is ellátta. Szerdától Magyari József lesz a társaság új vezérigazgatója. A közgyűlés új igazgatósági tagokat is választott.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!