Magyarország

2010.05.11. 19:28

Az államfő fellépését kéri az MSZP

<p>Nyílt levélben kéri az MSZP, hogy a köztársasági elnök nyilvánosan figyelmeztesse a Jobbik képviselőit a magyar demokrácia írott és íratlan szabályainak betartására.</p>

Lendvai Ildikó pártelnök ezt azzal indokolja, hogy a jobbikos politikusok a Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözékben jelennének meg a parlament pénteki alakuló ülésén.


A pártelnök keddi levelében azt írja: az alakuló ülés méltóságát, a magyar demokrácia értékrendjét és a törvényességet komoly sérelem fenyegeti, miután a Jobbik már előzetesen jelezte, hogy képviselői egységesen a betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetben kívánnak megjelenni.

A szocialista politikus szerint lehet azon vitatkozni, hogy jogsértésről van-e szó, az MSZP-nek viszont az az álláspontja, hogy ez szabálysértés. Lendvai Ildikó úgy véli: a Jobbik szándéka az, hogy félreérthetetlen jelét adja annak, hogy egyetértenek a Magyar Gárda törvénytelen működésével. Hozzáteszi: a törvényes következmények alól viszont kibújnak, mert egyrészt mentelmi joguk van, másrészt kis mértékben megváltoztatják az öltözéket.

Az MSZP arra kéri Sólyom Lászlót, hogy figyelmeztesse nyilvánosan a Jobbikot, és tájékoztassa a közvéleményt álláspontjáról és tervezett lépéseiről.
- Független Hírügynökség -

Címkék#V
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!