Magyarország

2010.04.19. 15:06

VULKÁNI HAMU - Egy járat felszállt, kettõ megérkezett Ferihegyre kora délután

<p>Nem sokkal hétfõ délután fél három elõtt felszállt a Ferihegyi Repülõtérrõl az elsõ gép a légtérzár után. A reptér igazgatósága arra kér mindenkit, tájékozódjon, mielõtt elindul Ferihegyre, mert a légtérzár feloldása korántsem jelenti a járatok azonnali indulását.</p>

A Travel Service hurghadai járatát a tervek szerint három másik még biztosan követi, Malmöbe és Kijevbe 15 órakor, Antalyába pedig 17:15-kor indul egy-egy gép. Közben a magyar légikikötõbe két járat már meg is érkezett; az egyik Kijevbõl jött, a másik Cataniából.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt: hétfõ délben feloldották a péntek este óta tartó légtérzárat, amit egy izlandi vulkánkitörést követõ hamufelhõ miatt kellett elrendelni. Az egyelõre kérdéses, hogy melyik járatok indulhatnak el Ferihegyrõl vagy érkezhetnek meg oda, több légitársaság ugyanis korábban már törölte járatait. Emellett több európai országban továbbra is van még teljes vagy részleges légtérzár, így azt sem lehet tudni, mikor állhat helyre a légiközlekedés. A Budapest Airport azt kéri az utasoktól, hogy senki se induljon el a repülõtérre anélkül, hogy elõtte egyeztetett volna a légitársaságával: indul-e a gépe vagy még nem.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!